SURE TO TOURISM
Despre proiect
Proiectul SURE to Tourism își propune să sprijine instrumentele care includ atât aspecte economice, cât și de mediu, pentru a contribui la o redresare ecologică a industriei hoteliere, creând oportunități pentru o relansare ecologică a industriei hoteliere în urma pandemiei COVID-19 prin dezvoltarea de noi politici și instrumente care să sprijine o redresare ecologică.
Având în vedere ponderea mare din PIB pe care industria turismului o reprezintă în multe economii europene, este crucial pentru SU.RE. To Tourism să ofere industriei un sprijin personalizat, necesar pentru o redresare durabilă. Pe baza interviurilor cu părțile interesate și a analizei de situație, ar trebui pus la dispoziție un pachet cu inițiative recomandate pentru a promova o redresare ecologică a industriei hoteliere, care să includă în principal recomandări pe termen scurt, printre care se numără formarea hotelierilor cu privire la măsurile comportamentale și tehnice pentru a crea efecte rapide asupra costurilor și pentru a pune în aplicare reglementările privind igiena și siguranța în operațiunile lor zilnice. Acest lucru ar putea fi însoțit, de asemenea, de o abordare etapizată pentru a facilita punerea în aplicare a măsurilor de reducere a emisiilor de gaze cu efect de seră (GES) pentru hotelieri. În plus, perfecționarea profesională și utilizarea soluțiilor digitale pot oferi un ajutor substanțial proprietarilor de mici afaceri pentru a-și transforma produsul și serviciul turistic într-o experiență durabilă unică.
Obiectivul proiectului
Obiectivele proiectului SU.RE. To Tourism project
Obiectivul principal al SU.RE. To Tourism este de a răspunde nevoilor de formare a proprietarilor de IMM-uri din domeniul turismului în ceea ce privește competențele transversale cheie, pe baza noilor cercetări actualizate, și de a consolida activitățile lor de afaceri în ceea ce privește impactul economic, social și de mediu. SU.RE. To Tourism este un parteneriat UE conceput pentru a dezvolta metode de învățare de bază și inovatoare care să încurajeze cel mai bine redresarea durabilă a micilor afaceri din turism, răspunzând nevoii de educație și formare datorită unei propuneri inovatoare bazate pe participare și TIC.
Acest proiect se va concentra pe micile întreprinderi de turism și pe măsurile pe termen scurt și mediu care sunt capabile să susțină o redeschidere ecologică a industriei turismului prin contribuția la:
- O redresare durabilă
- Realizarea țintelor de reducere a emisiilor de gaze cu efect de seră din cadrul Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă (ODD)
- Introducerea de tehnologii și soluții digitale
- Dezvoltarea produsului turistic ca o destinație cu valoare și experiență unică
Măsurile pe termen scurt vor include:
- Formare pentru hotelieri cu privire la măsurile comportamentale și tehnice pentru a crea efecte rapide asupra costurilor și pentru a pune în aplicare normele de igienă și siguranță în operațiunile lor zilnice.
- O serie de cursuri de formare video/webinarii tematice cu privire la modul în care micile întreprinderi de turism pot obține o redresare durabilă (gestionarea minimizării deșeurilor, eficiența energetică, neutralizarea climei).
- Abordare pas cu pas pentru a facilita implementarea măsurilor de reducere a emisiilor de gaze cu efect de seră pentru hotelieri: - Ghid Digital pentru Zero Deșeuri pentru Hoteluri Mici
- Un ghid digital privind dezvoltarea unui profil verde pentru comunitatea locală și pentru clienții dumneavoastră - Parteneriate de cooperare în domeniul educației și formării profesionale
- Formare profesională pentru hotelieri, pentru a sensibiliza angajații și oaspeții cu privire la potențialul de reducere a emisiilor de gaze cu efect de seră cu costuri reduse
- Cele mai bune practici de inovare sub forma unor soluții digitale pentru afacerile din turism și dezvoltarea produsului turistic ca experiență unică (dezvoltarea platformei de e-learning SURE To Tourism și implementarea platformei)
- Hotel Awards pentru a evidenția și încuraja inițiativele durabile și practicile ecologice ale hotelurilor care reușesc să se redreseze în urma crizei pandemice prin implementarea unor practici durabile